Servisne informacije

Servisna informacija CJB Doboj za 01.08.2016. godine

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirana su 2   krivična djela, 10 narušavanja javnog reda i mira, 4 saobraćajne nezgode i jedan požar.

Aktivnosti i rezultati

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 01.08.2016. godine oko 01,55 časova lišili su slobode K.M., D.J. i S.S., svi iz Doboja, zbog osnova sumnje da će nastaviti sa narušavanjem javnog reda i mira. Postupajući po prijavi građana, policijski službenici  izdali su upozorenje vlasnici i konobarici ugostiteljskog objekta u Doboju da prestanu sa reprodukcijom muzičkih sadržaja čija čujnost doseže izvan ugostiteljskog objekta i narušava noćni odmor građana. Iste su se oglušile o izdato upozorenje i nastavile sa narušavanjem javnog reda i mira. Ponovnim dolaskom policijskih službenika, K.M. i D.J. su zaključale ulazna vrata ugostiteljskog objekta i zajedno sa gostom S.S. iz Doboja nastavile sa reprodukovanjem glasne muzike, nakon čega su lišeni slobode. Po dokumentovanju, protiv K.M. i D.J. Osnovnom sudu Doboj biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za učinjene prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru (član 15.- uznemiravanje građana bukom i 24.-ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija), dok će protiv S.S. biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za učinjene prekršaje iz člana 24. i člana 7. (svađa, vika i nepristojno ponašanje).

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 01.08.2016. godine oko 00,35 časova lišili su slobode A.B. sa područja grada Doboja koji je nakon razbijanja staklenih boca, vrijeđao i  fizički nasrnuo na konobara ugostiteljskog objekta „Pikolo“ u Kotorskom, područje grada Doboja. Lice A.B. se oglušilo o naredbu policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega je lišen slobode. U službenim prostorijama A.B. je odbio da se podvrgne alkotestiranju. Po dokumentovanju, protiv A.B. Osnovnom sudu Doboj biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za učinjene prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru (član 8.-vrijeđanje, član 12.-tuča i fizički napad i član 24.-ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija).

Policijska stanica Doboj 1, 01.08.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu  protiv M.S. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“.

Ostali događaji:

U mjestu Čović Polje, opština Pelagićevo, 31.07.2016. godine  oko 22, 30 časova izbio je požar u štali vlasništvo N.M. U požaru, koji su oko 01,00 čas lokalizovali pripadnici Vatrogasne jedinice Donji Žabar, objekat je u potpunosti izgorio. Prema izjavi vlasnika pričinjena materijalna šteta iznosi 7.000,00 KM. Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo  utvrđeno je da je požar prouzrokovala neispravna dotrajala instalacija. O navedneom događaju obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close