Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas u Nevesinju da će sertifikovanje tercijarnih zdravstvenih ustanova biti završeno onog trenutka kada Agencija za sertifikaciju objavi takvu vrstu standarda.

Šeranić je rekao da je zakon odredio da će se sertifikovanje završiti kada Agencija objavi standarde, a da u okviru toga funkcionišu normalno te ustanove, tako da ništa nije protiv zakona.

– Što se tiče Univerzitetskog kliničkog centra, to će biti vrlo brzo riješeno – rekao je Šeranić novinarima.

On je pojasnio da Agencija na sertifikaciju nije bila razvila standarde kvaliteta i sertifikacije u vezi sa tercijarnom zdravstvenom zaštitom, a to će ubrzo biti objavljeno i na bazi toga će se i UKC sertifikovati.

Šeranić je rekao da radovi na izgradnji trebinjske bolnice napreduju odlično i nada se da će biti završeni i prije roka.

– Uskoro ću biti u Trebinju da obiđem sve radove. Sa gradom Trebinje zatvaramo i strukturu koja se tiče logističke podrške – rekao je Šeranić.

On je rekao da nije upoznat o navodima da ljekari napuštaju bolnicu u Nevesinju, nego je istakao da je razgovarao sa direktorom i da zna da su pojedini ljekari iz Nevesinja otišli u bolnicu Trebinje, tako da nisu otišli dalje iz Hercegovine.

– Svakako će pružati usluge ovdje. Bolnice imaju način kako komuniciraju po pitanju razmjene kadra, to je nešto što se dešava u okviru same Hercegovine – rekao je Šeranić.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDonesena odluka o utvrđivanju posebnog interesa za nepokretnosti u svojini Srpske
Naredni članakVREMENSKA PROGNOZA: Za vikend pretežno sunčano i toplo