Vijesti

“Savjet ministara nije učestvovao u kupovini poslovnog prostora UIO u Banjaluci”

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da je odluka o kupovini poslovnog prostora za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjaluci u direktnoj nadležnosti Upravnog odbora ove uprave, te da Savjet ministara ni na koji nije učestvovao u tom postupku, niti je to mogao.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše tvrdnje lidera PDP-a Branislava Borenovića da je Savjet ministara donio odluku o kupovini poslovnog prostora za UIO u Banjaluci, Tegeltija je rekao da u BiH postoje institucije koje taj postupak sprovode apsolutno samostalno bez ikakvog uticaja Savjeta ministara, što je slučaj sa Upravnim odborom UIO, naglašavajući da to zna jer je i sam dugi niz godina bio član ovog odbora.

– Odluka UIO o kupovini postora, odluka o izboru ponuđača i sve drugo je apsolutno u direktnoj nadležnosti Upravnog odbora, koji nikada niti informisao Savjet ministara o kupovini, niti je tražio saglasnost za raspisivanje konkursa, kao što to radi Služba za zajedničke poslove – pojasnio je Tegeltija na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, Savjet ministara ima Službu za zajedničke poslove, koja za institucije BiH kupuje poslovne prostore, koja nakon sprovedene procedure podnosi izvještaj Savjetu ministara, što nije slučaj sa UIO.

– Prije mnogo godina donesena je odluka o višegodišnjim kapitalnim ulaganjima, kada je definisan značajan iznos sredstava za nabavku zgrada, prostorija za mnogo institucija u BiH, kao za regionalni centar UIO u Sarajevu, Mostaru, izgradnji graničnih prelaza itd. U tim slučajevima se samo planira finansijski okvir, a u svemu ostalom samo učestvuje Upravni odbora Uprave – rekao je Tegeltija.

Upitan da prokomentariše tvrdnje opozicije o nesposobnosti Savjeta ministara i pozivu predsjedavajućem da podnese ostavku, Tegeltija je rekao da to nije ništa novo, te da je to posao opozicije, čiji lideri traže “prostor za svoju afirmaciju i neke svoje birke”.

– Mislim da bi trebali /opozicioni lider/ da nauče da radeći protiv Republike Srpske, protiv predstavnika u Sarajevu nikada neće dobiti podršku građana u Srpskoj –  poručio je Tegeltija

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close