Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović rekao je danas da je ovaj savez podržao skup podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću “Srpska pred sudom” i pozvao sve logoraše koji su u mogućnosti da dođu u petak na protest ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu.

– Srpski narod mora da shvati da su pokušaji uzurpacije Republike Srpske preko tzv. visokog predstavnika, odnosno turiste Kristijana Šmita, vječita težnja jednog naroda koji je kroz istoriju tlačio i pokoravao srpski narod i to sa velikim žrtvama – rekao je Nosović za RTRS.

On je naglasio da Republika Srpska mora biti odbranjena i sačuvana.

– Napokon moramo da shvatimo, pogotovo i logoraši, šta znači kad nemamo slobodu i republiku i na sve načine moramo i trebamo da odbranimo Srpsku – poručio je Nosoović.

On je poručio da je protest samo jedan vid demokratskog otpora i način da se pokaže da svijetu da srpski narod ovdje živi na svojim vijekovnim ognjištima i da će tu i ostati.

– Važno je da se okupimo i izrazimo nezadovoljstvo, ogorčenje i protest  i da branimo Republiku Srpsku, naše institucije teritoriju i srpski narod – naglasio je Nosović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakNataši Ćejić potrebna pomoć; Ponovo mora u Beograd na pregled
Naredni članakTri lica uhapšena zbog iznude