Vijesti

Saopštenje za javnost CJB Doboj

Lišena slobode lica koja su na području opštine Brod počinila više krivičnih djela protiv imovine

 

Policijski službenici Policijske stance Brod, 26.10.2016. godine, lišili su slobode M.Lj. i S.M., oba sa područja opštine Brod, zbog osnova sumnje da su zajedno sa dvojicom maloljetnika počinili krivično djelo „Krađa“ na štetu Zavisnog preduzeća „Elektrodoboja.d. Radna jedinica Brod“.

Za navedena lica postoji osnov sumnje da su u periodu od 18.10. – 25.10.2016. godine sa dalekovodnih stubova u mjestu Novo Selo, opština Brod, otuđili 20 konzola i oko 4000 metara elektrokablova koji nisu bili pod naponom. Dio otuđenih predemeta  pronađen je na deponiji, u krugu privrednog društva koje se bavi otkupom, preradom i trgovinom sekundarnih proizvoda na području opštine Brod, vlasništvo R.O. sa područja opštine Brod.

Tokom krminalističke obrade utvrđeno je da su M.Lj. i S.M izvršili krivično djelo „Teška krađa“ na štetu benzinske pumpe „Guber petrol 1“ Poslovna jedinica Brod. Navedena lica su  01.aprila 2016. godine oko 01,30 časova, ušavši u objekat maskirani i sa drvnim palicama u rukama, bez obraćanja radnici, prišli prodajnom pultu odakle su iz kase otuđili ladicu sa novcem (270,00 KM).

Za M.Lj. i S.M. postoji osnov sumnje da su 17/18. jula 2016. godine u mjestu Sijekovac, opština Brod, ušli u krug dioničarskog društva „Kušljić komerc“ gdje su iz četiri radne mašine otuđili osam akumulatora za koje se sumnja da su prodali privrednom društvu koje se bavi otkupom, preradom i trgovinom sekundarnih proizvoda na području opštine Brod, kao i trećim licima.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, M.Lj. i S.M. su uz saglasnost dežurnog tužioca, pušteni na slobodu. Maloljetnici će biti ispitani u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Po dokumentovanju, protiv  M.Lj. i S.M. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Krađa“ i krivičnom djelu „Teška krađa“, dok će protiv R.O. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Prikrivanje“.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close