Vijesti

Saopštenje za javnost CJB Doboj

U operativnoj akciji „Plaža“ dva lica lišena slobode

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, 05.08.2016. godine lišili su slobode S.Č. iz Sarajeva, a 06.08.2016. godine lišen je slobode i M.V. iz Teslića, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a ZE-DO kantona, 05.08. 2016. godine oko 15,00 časova na magistralnom putu u mjestu Kosova, opština Maglaj, FBiH, izvršili su kontrolu putničkog vozila marke „hyundai-accent“ kojim je upravljao G.G. iz Sarajava, sa kojim se kao suvozač nalazio S.Č. iz Sarajeva.

Na osnovu pribavljene naredbe Kantonalnog tužilaštva ZE-DO kantona izvršen je pretres vozila i lica S.Č., kod koga je pronađena i oduzeta najlonska vrećica sa zelenom biljnom materijom koja po svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu „marihuanu“ ukupne težine 9,8 grama, mobilni telefon i novac u iznosu od 5.000,00 KM, za koji se sumnja da potiče iz krivičnog djela.
Suvozač S.Č. i vozač G.G. lišeni su slobode. Nakon izvršene kriminalističke obrade po nalogu Tužilaštva G.G. je pušten na slobodu.
Policijski službenici Policijske stanice Teslić, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Teslić, 06.08.2016. godine izvršili su pretres kuće koju kao član porodičnog domaćinstva koristi M.V. iz Teslića, prilikom čega su pronađena i oduzeta dva paketića od najlonske folije u kojim se nalazila zelena biljna materija koja po svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu „marihuanu“, ukupne težine 12 grama. Prilikom pretresa putničkog vozila vlasništvo M.V. pronađen je i oduzet mobilni telefon koji se može koristiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.
Lice M.V. je lišeno slobode. Od istog lica je 04.08.2016. godine oduzeto 500 grama zelene biljne materije koja po svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu „skank“. Opojna droga se nalazila ispod sjedišta suvozača M.V. u putničkom vozilu „audi 80“ koje je zaustavljeno i kontrolisano na regionalnom putu u mjestu Kamenica, opština Teslić.
Nakon izvršene kriminalističke obrade, S.Č. i M.V. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 06.08.2016. godine predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj.
Navedene aktivnosti sprovedene su u sklopu operativne akcije pod kodnim nazivom „Plaža“, koja je realizovana u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Doboj, Kantonalnim tužilaštvom ZE-DO kantona i policijskim službenicima MUP-a ZE-DO kantona.
U operativnoj akciji „Plaža“ pronađeno je i oduzeto ukupno 521, 8 grama opojne droge, novac za koji se sumnja da potiče iz krivičnog djela, mobilni telefoni i SIM kartice koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close