High Tech

Samsung “ofanziva”: Šest miliona “preklopnika” u 2020. godini

Poslije zvaničnog predstavljanja svog prvog sklopivog modela – Samsung Galaxy Fold, korejska kompanija je nedavno najavila da planira da tržištu isporuči pet do šest miliona telefona sa ekranom na preklop tokom sljedeće godine.

Izvršni direktor kompanije DJ Koh je, tokom Samsungovog AI foruma u Južnoj Koreji, potvrdio da južnokorejski tehnološki gigant značajno planira da poveća prodaju sklopivih telefona naredne godine, kako potražnja za tom vrstom uređaja bude rasla.

Prema glasinama koja su nedavno kružile internetom, Samsung planira da predstavi još jedan telefon na preklop, model za oznakom W20.

Ti telefoni bi, najvjerovatije, bili namijenjeni za tržište Kine, iako se ostavlja mogućnost i da, sa modelom W20, Samsung pokuša da nastupi i na globalnom tržištu, piše GSM Arena.

Iako nas i dalje dosta vremena dijeli od masovne proizvodnje potpuno upotrebljivog tankog fleksibilnog stakla, svakako će biti zanimljivo pratiti razvoj i tržišni nastup ovih uređaja.

Xiaomi i Huawei takođe se spremaju za utakmicu na tom terenu, dok se od Motorole očkuje da sljedeće nedjelje najavi novu verziju svog kultnog telefona – RAZR.

Foto: B92/MB

Izvor: B92Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close