Zanimljivosti

Rusi napravili robota s likom Arnolda Scwarzeneggera (VIDEO)

Duboko u srcu CES konferencijskog prostora, posjetioci imaju prilike susresti se sa zvijezdom Hollywooda. Arnold Schwarzenegger priča viceve i odgovara na pitanja prolaznika poput “Koja je najveća država na svijetu?” ili “Šta misliš o ljudima?”.Ruska robotička razvojna firma “Promobot” je ovog mega poznatog robota nazvao “Android Robo-C”.

Ovo nije prvi put da se “Promobot” pojavljuje na ovoj konvenciji, ali su prvi put predstavili robota, Android Robo-C. On je predstavljen kao antropomorfni kancelarijski pomoćnik čiji je posao odgovarati na pitanja korisnika. On ima mogućnost spojiti se na smart home uređaje i pomoći ljudima povezati druge pametne spravice.

Firma predviđa komercijalnu upotrebu ovog robota. Smatraju da bi odlično obavljao posao u hotelu kao recepcioner koji bi mogao pomoći gostima da se prijave u hotel i da obavljaju naplate njihovog boravka. Bio bi dobar i kao radnik u muzeju da vam pomogne da se u njemu snađete.

Oleg Kivokurtsen, suosnivač Promobot razvojne komapnije je za Daily Mail rekao da njihov robot ne mora nositi lik Arnolda Schwarzeneggera i da može biti napravljen po željama kupca, s bilo kojom bojom kože, likom i facijalnim ekspresijama. Tvorci “Android Robo-C” robota su imali i posebnu narudžbu za čovjeka iz Indije. Taj je robot rađen po liku njegove preminule supruge. Kao da facijalne ekspresije nisu dovoljne, ovaj robot može imati karakter koji vama najviše odgovara.

Tvorci ove mašine nadaju se da će prodati oko 100 robota do sljedeće godine, što neće biti nimalo lak zadatak jer jedan košta 25.000 dolara.

Foto: Printsceen/Youtube

Izvor: Klix

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close