Sport

Rukometni savez Srpske obilježio vrijedan jubilej – tri decenije postojanja

Rukometni savez Republike Srpske obilježio je danas 30 godina rada i postojanja, svečanom akademijom koja je održana u hotelu “Bosna” u Banjaluci.

Na manifestaciji su uručene plakete i priznanja najzaslužnijim pojedincima za razvoj rukometnog sporta u protekle tri decenije.

Akademiji su prisustvovali dosadašnji predsjednici Saveza, počevši od prvog predsjednika Dušana Popovića, koji je istakao da je rukomet prvi sport u Republici Srpskoj, koji je organizovao ligu, Kup te međunarodna takmičenja.

Predsjednik Rukometnog saveza Srpske Marinko Umičević zahvalio se prisutnima i istakao da je ova manifestacija dokaz jedinstva u rukometnom sportu Republike Srpske, a posebno je zahvalio predsjednici Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović i Miloradu Dodiku, bez čije nesebične pomoći i podrške Savez ne bi uspio.

Najveći aplauz prisutnih pobrao je proslavljeni reprezentativac i jedan od najboljih rukometaša svijeta svih vremena Nenad Peruničić, koji je nastupao za reprezentaciju Srpske 1994. godine, u humanitarnom meču, od čijih sredstava su kupljena sanitetska vozila za Prvi krajiški korpus Vojske Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close