Deklaracija usvojena na Svesrpskom saboru ima za cilj da rekonstituiše srpski narod kao politički subjekat i zato se ona ne bavi granicama već identitetom, izjavio je mininistar informisanja i telekomunikacija u Vladi Srbije Dejan Ristić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

Ristić je naglasio da to doprinosi trajnom miru i privrednom razvoju Republike Srpske, Srbije, ali i samog regiona.

– Evropska unija je jedan takav proces prepoznavanja zajedničkih interesa i povezivanja na osnovu toga. Interesi Srpske i Srbije su jasni i nisu agresivni. U našoj težnji za zajedništvom nema ničega što bi ugrozilo druge. Pozivamo sve one ljude dobre volje da budu s nama, da nađu svoj modalitet saradnje sa Srbima. Hajde da zajedno stremimo miru, a ne primirju, dobrobiti svih nas, a ne selektivno. Hajde da budemo prijatelji, braća i dobre komšije – poručio je Ristić.

Ristić je napomenuo da je cilj Ministarstva informisanja i telekomunikacija Srbije, posebno onoga što je dogovoreno sa ministarstvima Srpske u okviru Svesrpskog sabora, da intenzivira i obogati saradnju.

– To podrazumijeva obogaćivanje saradnje sa tri javna servisa u Srbiji. Kada govorimo o saradnji u oblasti javnog informisanja, tu mislimo na unapređenje i obogaćivanje sadržaja i podršku u infrastrukturi – rekao je Ristić.

Ristić je rekao da danas nastavlja sa sastancima sa kolegama u ministarstvima Republike Srpske.

– Јako je važno da saradnja koja postoji bude obogaćena i osnažena. Važno je da Drinu, koja je kičma srpskog etničkog prostora, premostimo i virtuelnim mostovima kako bismo osnažili srpski kulturni prostor – poručio je Ristić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Vrhunac toplotnog talasa – danas do 40 stepeni
Naredni članakApel poslodavcima da zbog visokih temperatura prilagode poslovanje i zaštite zdravlje radnika