Servisne informacije

PUTEVI: Voziti oprezno, povećan broj biciklista i motociklista

Saobraćaj se ovog jutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, a vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno i izbjegavaju rizična preticanja, te da obratite pažnju na povećan broj biciklista i motocikista.

Na dionicama na kojima se izvode radovi mogući su kraći zastoji i saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja – LJubinje, na dionici Podvrsnik – LJubinje, u toku radovi pa se saobraćaj odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Brčko – Bijeljina i na regionalnom putu Vršani – Rača, u rejonu Velinog Sela u toku su radovi, zbog čega se saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, uz povremene kratkotrajne prekide.

Zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na putu Foča – Goražde, u mjestu Filipovići, na putu Ukrina – Gornja Vijaka, na putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

U toku su radovi u tunelu Čemerno na putu Brod na Drini dva – Vrba i u tunelu Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Radi uklanjanja objekta i sanacije klizišta na regionalnom putu Doboj – Prnjavor – Srbac, dionica Srbac – Gornja Vijaka jedan, u Ulici Vlade Vinčića obustavljen je saobraćaj svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Radovi se izvode na putevima Podvrsnik – LJubinje, Prijedor – Kozarac, Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i Čatrnja – Gradiška, kao i od petlje Johovac do Vukosavlja, od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar – Rudo zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na sat.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje – Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na putu Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na putu Brod na Drini – Šćepan Polje.

Na dionici Stari Ugljevik – Glavičice zabranjen je saobraćaj zbog opasnosti od pojave klizišta, pa se putnička vozila preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran – Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje – Donja Trnova – Glavičice – Mezgraja.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na području FBiH sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica – Mostar, kao i na ulazu u Stolac, zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje – Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Foto: glassrpske.com/Ilustracija

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close