Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a slabije magle ima preko planinskih prevoja.

Učestali su odroni, pa vozače iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske pozivaju na oprezniju vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Iz AMS napominju da je zimska oprema zakonski obavezna.

Zbog radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putnom pravcu Prijedor tri-Koprivna.

U toku je izgradnja pješačke i biciklističke staze, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja uz magistralni put Rudice-Novi Grad.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina izmijenjen je režim saobraćaja zbog sanacije klizišta, kao i na dionici Aleksandrovac-Aleksandrovac /auto-put/ gdje su u toku radovi.

Zbog izgradnje trotoara, uz magistralni put Srpske Toplice-Karanovac izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac” izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka i postavljena je signalizacija koja će do 15. novembra regulisati saobraćaj.

Izmijenjen je režim saobraćaja, zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka.

Režim saobraćanja izmijenjen je zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici regionalnog puta Prijedor tri-granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ izmijenjen je režim saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko puta.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak jedan.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva-Sokolac u toku su radovi i potrebno je prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu ka Brodaru, zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Za vrijeme rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je saobraćajni režim i zabranjen saobraćaj za sva vozila teža od 16 tona.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, biće privremeno obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča, u mjestu Kostajnica do 20. decembra.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila na regionalnom putu Mačkovac-Piperi.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/-Čajniče-granica Republika Srpska/Crna Gora /Metaljka/.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

Obustavljen je saobraćaj za sva vozila i pješake u Banjaluci u Ulici put srpskih branilaca /u zoni mosta preko Široke Rijeke/, zbog rekonstrukcije, odnosno izgradnje novog mosta. Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, teretni saobraćaj preusmjeren je na brzi put Banjaluka–Laktaši.

Na području FBiH na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica u toku su radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom od 7.30 do 16.00 časova saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Radovi su u toku i na dionici magistralnog puta Lukavac-Gračanica u Sižju od 8.00 do 16.00 časova, uz regulisanje saobraćaja semaforima.

Na dionici Tuzla-Kalesija radovi su u mjestu Miljanovci, pa se od 8.00 do 17.00 časova saobraća usporeno jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog polaganja završnog sloja asfalta u vremenu od 8.00 do 18.00 časova obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Priboj-Sapna kroz mjesto Rastošnica.

Za vrijeme obustave u funkciji će biti alternativni pravac Sapna-Kalesija-Tuzla-Priboj.

Na graničnim prerlazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Foto: rtrs.tv/Ilustracija

Izvor: SRNA

Prethodni članakKako pravilno skladištiti i slagati drva?
Naredni članakVRIJEME: Toplo i sunčano, uveče naoblačenje