Servisne informacije

PUTEVI: Umjerena frekvencija vozila

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se na većini puteva odivja bez zastoja i posebnih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila, podaci su Auto-moto saveza Srpske.
Do ponedjeljka, 27. juna, biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog izvođenja radova istražnih bušotina na lokalitetu hidroelektrane.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/ zbog izgradnje kružne raskrsnice, kao i na pravcu Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teret mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela “Putnikovo brdo dva” i na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici regionalnog puta Prijedor tri- entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog pravca tokom eksploatacije rudnika LJubija, na pravcu entitetska granica Ćesim-Pridvorci, te na regionalnom putu Teslić dva-Teslić tri entitetska granica /Podjezera/.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, kao i na regionalnoj dionici Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ zbog rehabilitacije puta, te na pravcu Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na magistralnim putevima Bijeljina-Šepak, Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnim pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici magistralnog puta Miljevina-Brod na Drini jedan, u mjestu Izbišno opština Foča, mjesto Miljevina, od 7.00 do 17.00 časova, na pravcu Brod-Odžak, na lokalitetu mjesta Poloj i Liješće, od 8.00 do 16.00 časova, na putu Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, od 8.00 do 14.00, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima granični prelaz Rača-Šamac-Karuše, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor-entitetska granica Koprivna, entitetska granica Stanić Rijeka-entitetska granica Karuše, entitetska granica Banj brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača i entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U Federaciji BiH do 16.00 časova na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog održavanja vjerske manifestacije “Sveti Ivo” u Podmilačju, a za to vrijeme u funkciji su alternativni pravci.

Do ponoći je zabranjen i prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta na području Srednjobosanskog kantona.

U toku su radovi na auto-putu A-1 u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena su na magistralnom putu Cerik-Lončar /na dionici Cerik-pijaca “Arizona”/ radnim danima od 8.30 do 16.00 časova, a alternativni pravac je Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela” tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Do sutra će se sporije saobraćati, naizmjeničnim propuštanjem vozila, na pravcu Cazin-Skokovi-Velika Kladuša zbog asfaltiranja puta.

Zbog radova se sporije saobraća i na pravcima Cazin-Velika Kladuša, Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close