Servisne informacije

Putevi: U kanjonu Tijesno obustava saobraćaja, gužva na prelazu Hum

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ vozi se po mjestimično mokrim kolovozima, obustava saobraćaj na snazi je u kanjonu Tijesno, a frekvencija vozila jutros je pojačana na graničnom prelazu Hum prema Crnoj Gori, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U kanjonu Tijesno u toku je Svjetsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama zbog čega je večeras do 20.00 časova obustavljen saobraćaj, a alternativni pravac je Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad. 

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da poštuju saobraćajne propise i privremenu signalizaciju na dionicama na kojima se izvode radovi. 

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta u Glamočanima, te zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”, kao i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka. 

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen na putevima na području opštine Modriča, dionicama magistralnih puteva Modriča-Vukosavlje, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Bileća-Podosoje, Doboj-Poljice, te na regionalnim putnim pravcima Obudovac-Lončari i Šekovići-Caparde. 

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike. 

Zbog pokretanja klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Na platou tvrđave Kastel u Banjaluci i danas će biti obustavljen saobraćaj zog međunarodnog moto-skupa “Moto-kluba Istok”. Obustava saobraćaja biće aktuelna danas od 17.00 do 9.00 časova sutra ujutro. 

Do kraja ovog mjeseca u Banjaluci će biti izmijenjen saobraćaj zbog radova u NJegoševoj ulici, na raskrsnici sa Kupreškom ulicom. 

Tokom ljetnog perioda, odnosno do 2. septembra, u Banjaluci će svake subote od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać, biti pretvorena u pješačku zonu. 

Na području FBiH radovi se odvijaju na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk dva, gdje vozila prolaze naizmjenično, jednom trakom. 

Zbog povremeno pojačanog saobraćaja tokom dana na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putema Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona. 

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup u Rajlovcu, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i na putevima kod Jajca, u Vrapčićima i Mostaru.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close