Servisne informacije

PUTEVI: Suvi kolovozi

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH za sada odvija po suvim kolovozima, a vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Pojačan je intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Hum, Deleuša, Velika Kladuša i Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Krupac – granica Republike Srpske /Bogatić/ zbog proširenja i rekonstrukcije vodovodnog sistema, na pravcu Konjević Polje – Milići zbog rekonstrukcije kolovoza, te na putu Stari Majdan – Banjaluka /Rudarska/ i dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/ – Nevesinje jedan.

Izmijenjen je režim saobraćanja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor, te na pravcu Rudanka – Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Јednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na liniji razgraničenja/, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, na pravcu Ukrina – Gornja Vijaka, te na magistralnom putu Brod na Drini – Granični prelaz Hum/Šćepan Polje, gdje je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac – Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Prijedor tri – entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika Ljubija, kao i na pravcima Teslić dva – Teslić tri – entitetska granica /Podjezera/, Šipovo – entitetska granica /Novo Selo/ i Јezero – Šipovo.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever – Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija i na putnim pravcima: Bihać – Bosanski Petrovac /dionici Ripač-Dubovsko/, Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/ i Donji Vakuf – Travnik /Komar/.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close