Servisne informacije

Putevi: Saobraćaj se odvija nesmetano, kolovozi suvi, magla u kotlinama u usjecima mogući odroni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros na većini puteve odvija nesmetano, kolovozi su pretežno suvi, a u kotlinama i duž riječnih tokova vidljivost je smanjena zbog magle.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. 

Zbog odrona, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na dionici regionalnog puta Gornji Podgradci-Mrakovica na lokalitetu Vučjak i na regionalnom putu Caparede-Šekovići u mjestu Željeznik. 

Saobraćaj je obustavljen i na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci, gdje se izlila rijeka Sana. 

U Novom Gradu, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlivanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda. Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac. 

Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici. 

Zbog deminiranja terena na radilištu “Klakari Donji 8, 13 i 14”, opština Brod, na dionici magistralnog puta Brod-Odžak saobraćaj će biti obustavljen radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na magistralnom putu M-20 dionica 303 Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Modriča jedan-Modriča dva, kao i na regionalnom putu Bušletić-Modriča dva, zbog izgradnje kružnog toka na spajanju navedenog magistralnog i regionalnog puta i Tarevačke ulice. 

Na dionici magistralnog puta Modriča dva-granica Republike Srpske /Ždreban/ u potpunosti je zatvoren saobraćaj u zoni izvođenja radova, a vozila se preusmjeravaju kroz Ulicu vojvode Putnika i Dositeja Obradovića. 

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica “Nova Topola”, “Čatrnja” i “Aleksandrovac”, izmijenjen je režim saobraćaja. 

U toku su radovi na dijelu magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš, gdje će se saobraćaj odvijati naizmjenično jednom trakom i biće regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka saobraćaj je izmijenjen zbog sanacije klizišta. 

Na regionalnom putu R-462a na dionici Obudovac-Lončari, zbog izgradnje pješačke staze, dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, a teretna vozila ne saobraćaju. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan polje/ zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo na auto-putu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk dva, saobraća se jednom trakom naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

U toku je sanacija na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje /u tunelu Ormanica/, pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštovanje postavljene signalizacije, kao što su putevi: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, Teslić-Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima /Čapljina/. 

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

Iz sigurnosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Foto: mondo.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close