Servisne informacije

Putevi: Saobraćaj se odvija nesmetano

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija nesmetano, ali se vozačima savjetuje oprez na dionicama uz rijeke Savu, Vrbas i Sanu gdje na pojedinim mjestima magla djelimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, kako u unutrašnjosti BiH, tako i na graničnim prelazima, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da posjete stranicu Saveza i dodatno se informišu o saobraćaju na određenim graničnim prelazima. 

Na granici sa Hrvatskom, jutros je pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša na izlazu iz BiH, a na prelazu Brod na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

AMS je preporučio vozačima da zbog izrazito visoke dnevne temperature, koja je najavljena za vikend, duža putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima i da prave što češće pauze. 

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta u Glamočanima, te zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”, kao i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka. 

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen na putevima na području opštine Modriča, dionicama magistralnih puteva Modriča-Vukosavlje, Kotor Varoš-Obodnik, Polje-Brod, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Bileća-Podosoje, Doboj-Poljice, te na regionalnim putnim pravcima Obudovac-Lončari i Šekovići-Caparde. 

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike. 

Zbog pokretanja klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Do kraja ovog mjeseca u Banjaluci će biti izmijenjen saobraćaj zbog radova u NJegoševoj ulici, na raskrsnici sa Kupreškom ulicom. 

Tokom ljetnog perioda, odnosno do 2. septembra, u Banjaluci će svake subote od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać, biti pretvorena u pješačku zonu. 

Na području FBiH zbog sanacionih radova na autoputu Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno. 

Radovi su za danas najavljeni i na magistralnom putu Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez. Vozila će do 18.00 časova, na ovoj lokaciji saobraćati naizmjenično, jednom trakom, tako da se očekuju gužve i duža zadržavanja. 

U toku su radovi i kroz tunel Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, gdje vozila prolaze naizmjenično, jednom trakom. 

Zbog povremeno pojačanog saobraćaja tokom dana na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. 

Do obustave saobraćaja na ovoj dionici dolazi u noćnim časovima od pola časa poslije ponoći do 1.30, pa od 2.00 do 3.30 sati i od 4.00 do 5.30 časova. 

Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putema Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona. 

Zbog radova sporije se saobraća i na dionicama magistralnih puteva Semizovac-Olovo-Kladanj, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Srbljani-Cazin. 

Foto: mondo.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close