Servisne informacije

Putevi: Saobraćaj se na većini puteva odvija nesmetano

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, ali se vozačima savjetuje da zbog magle voze oprezno na putevima na području Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice i Mrkonjić Grada, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpsku.

Na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, pa se vozačima savjetuje maksimalan oprez i sporija vožnja. 

Povodom Vaskrsa i Međunarodnog praznika 1. Maja na području Republike Srpske zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, osim prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa. 

Zabrana prevoza eksplozivnih materija traje do sutra u ponoć, pa od ponoći 1. maja do ponoći 2. maja. 

Prevoz eksplozivnih materija do ponoći je zabranjen i na području FBiH. 

Zbog praznika na putevima je smanjen obim radova, ali je za vozače obavezno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije. 

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici. 

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, na magistralnom putu od Banjaluke prema Čelincu i Kotor Varošu, te regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza. 

U Trnu je zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe zabranjen za teretna vozila, dok ostala vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom. 

Režim vožnje izmijenjen je i na autoputevima Gradiška-Banjaluka i “9. januar” od Banjaluke do Doboja zbog izgradnje naplatnih stanica. 

Zbog sanacije klizišta saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dok su klizišta usporila saobračaj na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Obustave i izmjene u odvijanju saobraćaja na području Banjaluke aktuelne su u ulicama gdje se odvijaju radovi. 

Na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Sarajevo sjever u FBiH do kraja mjeseca vozila će saobraćati jednom trakom zbog radova na vijaduktu Bojnik. 

Iz AMS mole učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog radova u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

Na ulazu u Bugojno na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno saobraćaj je obustavljen zbog rekonstrukcije mosta. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila ukupne mase iznad sedam tona, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putevima kroz Neum, zatim na putnim pravcima Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde, Semizovac-Vogošća, ulaz u Ključ, Kladanj-Podpaklenik, Teslić-Karuše i na raskrsnici magistralnih puteva u Tasovčićima. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na prelazu Brčko-Gunja između BiH i Hrvatske iz bezbjednosnih razloga zatvoren saobraćaj za teretna vozila i autobuse. 

AMS podsjeća vozače da o stanju u saobraćaju na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj mogu da se informišu internet stanice ili mobilne android aplikacije Saveza. 

Vozačima se savjetuje da prije polaska na putovanje van BiH preko navedenih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz. 

Foto: www.mondo.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close