Servisne informacije

Putevi: Saobraćaj bez zastoja

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, a vozačima se savjetuje da zbog visoke dnevne temperature duža putovanja planiraju rano ujutro ili uveče, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Na području opštine Žabar u toku je rekonstrukcija lokalnih puteva, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom Obudovac-Lončari. 

Saobraćaj je izmijenjen na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta, te zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”, kao i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije angažovane na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka. 

Režim saobraćaja je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici. 

Saobraćaj je izmijenjen i na regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza. 

Obustava saobraćaja zbog klizišta na snazi je na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad, dok u mjestu Strike, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, vozila prolaze naizmjenično, jednom trakom. 

Zbog klizišta je usporen saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, te na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić. 

Povodom “Banjalučkih dana muzike”, koji se održavaju na platou ispred tvrđave Kastel, danas će od 17.00 do 4.00 časa sutra ujutro biti obustavljen saobraćaj od raskrsnice sa Ulicom Teodora Kolokotronisa sa Ulicom Patre /kružni tok/ do raskrsnice sa Bulevarom Cara Dušana. 

Centar Banjaluke je svake subote do početka septembra od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać blokiran za saobraćaj i pretvoren u pješačku zonu. 

Zbog izgradnje istočnog tranzita u Banjaluci obustavljen je saobraćaj u Krfskoj ulici, na dijelu od Ulice Cara Lazara do Ulice Patrijarha Arsenija Čarnojevića. Izmjene i obustave saobraćaja aktuelne su i u drugim ulicama gdje su u toku radovi. 

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

Iz sigurnosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Foto: mondo.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close