U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se na većini puteva odvija nesmetano, a u kotlinama i u višim predjelima magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina ima odrone zemlje i kamenja na kolovoz, pa se vozačima savjetuje oprezniju vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu do grada Prijedora.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putevima Dobro Polje-Miljevina, Aleksandrovac-auto-put, Karanovac-Crna Rijeka, na auto-putu Gradiška-Banjaluka, Vlasenica-Han Pijesak jedan, Rača-Vršani, Johovac-Rudanaka-Doboj, Razboj-Rudanka, Klašnice jedan-Nova Topola, Gradiška-Nova Topola, Čatrnja-Gradiška, Brod na Drini-Šćepan Polje, Prijedor tri-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, na petljama Johovac i Rudanka i u rejonu Starog Ugljevika.

Saobraćaj se odvija usporeno na regionalnom putu Razboj-Rudanka, dionicama Han Pijesak 1-Han Pijesak 2 i dionica Han Pijesak 2-Sokolac, te dionicama Kozarska Dubica-Prijedor, Foča-Goražde u mjestu Filipovići, gdje se saobraća jednom trakom.

Zbog deminiranja u mjestu Rječica Donja kod Doboja povremeno će biti obustavljan saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova, kao i u kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u Kostajnici kod Doboja.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i putu Ukrina-Gornja Vijaka saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni teret prevozi se putevima Stanić Rijeka-Kostajnica-autoput-izlaz Prnjavor, Ždreban-Modriča-Šešlije-Doboj-Karuše i Križ-EFT Rudnik i TE Stanari, zbog čega vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjeno je odvijanje saobraćaja vozila ukupne mase preko 10 tona na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, za teretna motorna vozila na regionalnom putu Mačkovac-Piperi zbog oštećenja mosta u Mačkovcu, za teretna vozila preko 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje, za vozila preko 16 tona na putu Brod na Drini-Šćepan Polje, za teretna vozila preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn.

U FBiH na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj izvode se sanacioni radovi na nekoliko lokacija, tako da se na tim lokacijama saobraćaj odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraćaj odvija se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac i Vitez-Nević Polje.

U toku su radovi na čišćenju akumulacije na brani Bogatići na magistralnom putu Sarajevo-Foča, tako da se na ovoj lokaciji svaki dan, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova saobraća se jednom trakom, uz moguće kraće obustave.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Foto: nezavisne.com

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 6. oktobar
Naredni članakDOBOJ: Sloboda GS domaćin BSK-u, a Polet OFK Pridjelu