Servisne informacije

Putevi: Mokri kolovozi u zapadnim krajevima

Booking.com

U zapadnim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH vozi se po mokrim kolovozima zbog kiše koja je padala ili još negdje pada, dok se u ostalim krajevima za sada vozi po suvim i mjestimčno vlažnim kolovozima.

U kotlinama i uz riječne tokove kao i u višim predjelima smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali odroni kamenja i zemlje na kolovoz. 

Vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu i da izbjegavaju rizična preticanja. 

Povodom održavanja penjačkog festivala /Drill and Chill Festival/ na lokaciji kanjona Tijesno /u blizini rafting slalom staze/ obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka u vremenu od 11.00 do 11.45 časova. 

Za to vrijeme saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad. 

Na dionici puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Boškovići, u toku su radovi na sanaciji kolovoza u vremenu od od 8.00 do 17.00 časova, pa se saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Zbog sanacije klizišta večeras do 18.00 časova obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Priboj-Lopare. Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na lokalni put kroz Tobut. 

Na regionalnom putu u Rudom u toku je zamjena drvene konstrukcije mosta na rijeci Lim, zbog čega su povremene jednočasovne obustave saobraćaja. 

Na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka, zbog isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja. 

U toku je izgradnji male hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično jednom trakom. 

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na lokalitetu Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju. 

U toku je i postavljanje naplatnih stanica “Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa auto-putem. 

U toku su radovi na izgradnji i sprovođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

U toku je rekonstrukcija regionalnog puta Lukavica-Pale, kao i radovi na proširenju mosta, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. 

Deminiranje terena izvodi se na radilištu “Klakari Donji 8, 13 i 14”, opština Brod, zbog čega su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

Zbog izgradnje mini hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je rekonstrukcija lokalnih puteva na području opštine Donji Žabar, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari. 

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići-Caparde, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića. 

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično. 

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici /opština Novi Grad/, potpuno je obustavljen saobraćaj. 

AMS Republike Srpske podsjeća sve vozače da je u Srpskoj počela nova školska godina i poziva ih da voze krajnje oprezno u zonama osnovnih i srednjih škola, te da obrate posebnu pažnju na đake koji se kreću duž kolovoza. 

Na području Federacije BiH zbog radova u tunelu “Vranduk dva” na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. 

U noćnim časovima u intervalima od 0.30 do 1.30 časova, od 2.00 do 3.30 časova i od 4.00 do 5.30 časova, dolazi do obustave saobraćaja. 

Na obilaznici kroz naselje Tetovo, na putu Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. 

Sporije zbog radova saobraća se i na dionicama magistralnih puteva Konjic-Jablanica, Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Jajce-Jezero. 

Zbog radova na asfaltiranju, od 8.00 do 20.00 časova obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Kiseljak-Kreševo. 

Alternativni pravac za vrijeme obustave je Kreševo-Lepenica-Kiseljak. 

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići. 

Na graničnim prelaizima u BiH jutros nema dužih čekanja. 

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja. 

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

Foto: logisticmagazin.com

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close