Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, vozi se po pretežno suvim kolovozima, a magla na pojedinim mjestima smanjuje vidljivost, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Izmjene su na dionicama na kojima se izvode radovi, saobraćaj na tim lokacijama reguliše saobraćajna signalizacija.

Na magistralnom putu LJubinje-Žegulja zbog radova se saobraćaj obustavlja svaki dan od 8.00 do 15.00 časova, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce Stolac-Berkovići-Krivače-Trebinje. Predviđeno je da radovi traju do 9. septembra.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta na području Doboja, auto-pute Banjaluka-Prijedor, na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, na dionici Rudice-Novi Grad, u Prijedoru, te pravcima Foča-Goražde u mjestu Filipovići, Gradiška-Nova Topola-Klašnice i Brod na Drini-Šćepan Polje.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka produženi su radovi na sanaciji klizišta u LJeskovim vodama do 15. septembra, a vozila se i dalje preusmjeravaju na alternativne putne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik /Bukvičko brdo/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići.

U FBiH za danas je najavljen početak radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča. Svakog dana, osim nedjelje, od 7.00 do 16.00 časova vozila će saobraćati usporeno.

Zbog izvođenja radova u periodu od 22.00 do ponoći doći će do obustave saobraćaja na dionici auto-puta Tarčin-Bradina, a u tom terminu saobraćaj će se preusmjeriti na naplatno mjesto Tarčin.

U toku su radovi na tranzitu u Sarajevu, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca, zbog čega se svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 16.30 časova saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova vozi se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, Hadžiće i Kladanj iz smjera Olova.

Na graničnom prelazu Gradiška formira se kolona vozila na izlazu iz BiH, ali se na prelazak granice ne čeka duže od 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 4. septembar
Naredni članakVRIJEME: Pretežno oblačno, ponegdje kiša