Servisne informacije

Putevi: Kolovozi mokri, na pojedinim dionicama jaki udari vjetra

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, vozi se po mokrim ili vlažnim kolovozima, a na pojedinim dionicama vozačima se savjetuje oprez zbog jakih udara vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.
Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona. 

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama na kojima se izvode radovi, a vozačima se savjetuje da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog radova saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Bileća-Podosoje, gdje je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže, zatim na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, na magistralnom putu na području Modriče, te na regionalnim putnim pravcima Bušletić-Modriča, Derviši-Klašnice dva i Obudovac-Lončari. 

Režim saobraćaja izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka i “9. Januar” Banjaluka-Doboj, gdje je u toku izgradnja naplatnih stanica. 

Jednom trakom saobraćaj se odvija magistralnim putem Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani, te od Banjaluke prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu. 

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Na području Banjaluke izmjene saobraćaja aktuelne su u ulicama gdje se izvode radovi. 

U FBiH zbog radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik na dionici auto-puta Vlakovo-Jošanica saobraća se usporeno-jednom trakom. Planirano je da radovi traju do kraja mjeseca. Učesnicima saobraćaja savjetuje se da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Radovi se izvode i na magistralnom putu Kladanj-Podpaklenik, te Zenica-Nemila gdje se u tunelu Vranduk dva izvode radovi, pa se saobraća jednom trakom. Tokom dana zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera. 

Na raskrsnici magistralnih puteva u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Semizovac-Vogošća na ulazu u Vogošću, zatim putem koji prolazi kroz Neum, te na putnim pravcima Šamac-Domaljevac i Teslić-Karuše. 

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Novi Grad-Dvor, ali je omogućen prelazak pješaka i biciklista. Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja. 

Iz AMS-a podsjećaju da su puštene u rad video kamere na graničnim prelazima Novi Grad i Kozarska Dubica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS-a upoznaju sa stanjem saobraćaja na tim graničnim prelazima. 

Vozači koji kreću na put van granica BiH sada imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na deset graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj. 

AMS poziva vozače da prije polaska na putovanje van granica BIH preko ovih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz. 

Foto: www.mondo.rs

SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close