Servisne informacije

PUTEVI: Klizavi kolovozi, vozači oprez

Kolovozi su jutros klizavi, pa se vozačima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ savjetuje da budu oprezni u saobraćaju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Povećana je opasnost od odrona, a magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova.

Radovi su aktuelni na auto-putu Banjaluka-Gradiška, magistralnim putnim pravcima LJubinje-Trebinje, na području Banjaluke, Karakaj-Drinjača, Šekovići-Donje Caparde, Drinjača-Milići-Vlasenica, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovao, na području Prnjavora, Banjaluke, Broda, Vlasenice, Prijedora, Kotor Varoša, Doboja, kao i na magistralnom putu Modriča-Doboj.

Usporeno se saobraća i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ /granica Republike Srpske i FBiH/, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika i Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac na putu Jajce-Donji Vakuf, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo /Jošanica-Rajlovac/, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno se zbog radova saobraća i dionicama Jablanica-Mostar /most Begića i Begovića/, Vitez-Travnik /Bila/, Tarčin-Konjic kod mjesta Zukići, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj /Mravići/ i Livno-Kamensko.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close