U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ kolovozi su mokri i klizavi, te iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske vozačima skreću pažnju na učestale odrone na svim dionicama u usjecima i uz kamene kosine i savjetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju.

Na magistralnom putu LJubinje-Žegulja od danas će zbog radova svaki dan biti obustavljen saobraćaj od 8.00 do 15.00 časova, a vozila preusmjeravana alternativnim putnim pravcem Stolac-Berkovići-Krivače-Trebinje. Učesnici u saobraćaju koji namjeravaju putovanje završiti u LJubinju imaju mogućnost prolaska postojećim magistralnim putem.

U toku je izgradnja pješačke i biciklističke staze zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja uz magistralni put Rudice-Novi Grad, a izmjena ima i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani zapad.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionica Han Pijesak dva-Sokolac u toku je rehabilitacija puta gdje je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila.

Zbog sanacionih radova biće izmijenjeno odvijanje saobraćaja na dijelu magistralnog puta Johovac-Rudanka-Doboj, kao i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka. Radovi se izvode na spoju magistralnog i regionalnog putnog pravaca u naseljenom mjestu Rudanka.

Saobraćaj se odvija otežano na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići na samoj liniji razgraničenja zbog sanacije klizišta.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Zbog sanacije kolovoza na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići-granica Republike Srpske/FBiH /Prisika/, put preko Kneževa, svaki dan od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja je produžena na dionici regionalnog puta Razboj-Stanari-Rudanka zbog sanacije klizišta i saobraćaj se preusmjerava na alternativne putne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na dijelu regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding” u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Na regionalnom putu Kozarac-Vrbaška na snazi je zabrana saobraćaja za motorna vozila nosivosti veće od pet tona zbog sanacije klizišta sve do utorka, 5. septembra.

Iz AMS-a navode da će se na putnom pravcu Blaževac-Lončari-Donji Rahić-Brka odvijati prevoz vangabaritnog tereta, te vozače mole da na navedenim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva.

U FBiH je zbog saobraćajne nezgode kod mjesta Klokotnica obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Gračanica-Doboj.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik, Bukvičko brdo, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići.

Saobraćaj se odvija sporije zbog radova na magistralnim putevima Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, Hadžiće i Kladanj iz smjera Olova.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja u putničkom saobraćaju. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 29. avgust
Naredni članakVRIJEME: Promjenljivo i nestabilno, temperatura prijatnija