Servisne informacije

Putevi: Jutros bez gužvi, tokom dana očekuje se pojačan saobraćaj

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros nema gužvi, ali se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni, da izbjegavaju preticanja i da poštuju ograničenje brzine, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog visoke dnevne temperature preporučuje se da se duža putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima. 

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi, a režim vožnje reguliše postavljena saobraćajna signalizacija. 

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta u Glamočanima, te zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”, kao i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka. 

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen na putevima na području opštine Modriča, dionicama magistralnih puteva Modriča-Vukosavlje, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Bileća-Podosoje, Doboj-Poljice, te na regionalnim putnim pravcima Obudovac-Lončari i Šekovići-Caparde. 

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike. 

Zbog pokretanja klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

U Banjaluci će od danas do 4. avgusta zbog manifestacije “LJeto na Vrbasu 2019” na mostu “Patre” /Gradski most/, obalama rijeke Vrbas kod mosta, plaži ispred dvorane Obilićevo, plaži Abacija i plaži kod Zelenog mosta biti obustavljen saobraćaj. 

Obustava saobraćaja danas stupa na snagu u 9.00 časova, a trajaće do 17.30 časova. Vozila neće moći prolaziti na dijelu Ulice Cara Lazara – jednom /istočnom/ saobraćajanom trakom od kružnog toka do Gradskog mosta, preko Gradskog mosta i u Ulici Patre, od Gradskog mosta do kružnog toka. 

Za vrijeme obustave saobraćaj će se odvijati zapadnom kolovoznom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

U Banjaluci će do kraja ovog mjeseca biti izmijenjen saobraćaj zbog radova u NJegoševoj ulici, na raskrsnici sa Kupreškom ulicom. 

Tokom ljetnog perioda, odnosno do 2. septembra, u Banjaluci će svake subote od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać, biti pretvorena u pješačku zonu. 

Na području FBiH radovi se odvijaju na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk dva, gdje vozila prolaze naizmjenično, jednom trakom. 

Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putem Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close