Saobraćaj će danas biti obustavljen preko Manjače zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu, dok se na ostalim putnim pravcima vozi nesmetano, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na Manjači će saobraćaj biti obustavljen od Han Kola do Stričića u periodu od 10.00 do 18.00 časova, a vozila mogu da koriste alternativni pravac Han Kola-Ledenice-Stričići.

Radovi se izvode uz magistralni put Rudice-Novi Grad gdje se gradi pješačka i biciklistička staza, pa su na toj lokaciji izmjene u saobraćaju. Jednom saobraćajnom trakom zbog radova se vozi i regionalnim putem Gornja Čađavica-LJeljenča.

U toku je sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog čega je izmjenjen režim u saobraćaju, a izmjene su i na području Banjaluke na putu Srpske Toplice-Karanovac gdje je u toku igradnja trotoara uz magistralni put.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac /auto-put/ zbog rekonstrukcije kolovoza.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zatim na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, te na pravcima Gradiška-Nova Topola-Klašnice i Brod na Drini-Šćepan Polje.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac” izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka i postavljena saobraćajna signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Do povremenih obustava saobraćaja u toku dana dolaziće u dobojskom naselju Kostajnici na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” na regionalnom putu prema Modriči.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka saobraćaj se zbog radova u LJeskovim vodama odvija usporeno, kao i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, gdje se aktiviralo klizište.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH radovi se izvode na magistralnim putnim pravcima Konjic-Jablanica u mjestu Lendava, zatim Semizovac-Olovo-Kladanj, u Sižju na dionici Lukavac-Gračanica i na putnom pravcu Tuzla-Kalesija u mjestu Miljanovci.

Obustavljen je saobraćaj na mostu na Ilidži na magistralnom putu Stup-Blažuj, pa se saobraćaj preusmjerava kroz naselje Lužani.

Zbog vjerskih praznika danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 2. novembar
Naredni članakVRIJEME: Danas promjenljivo oblačno, sunčano i toplo