Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja, a iz Auto-moto saveza vozačima savjetuju češće pauze tokom putovanja zbog visoke dnevne temperature vazduha i da izbjegavaju putovanja na duže relacije u najtoplijem dijelu dana.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionica Han Pijesak dva-Sokolac u toku je rehabilitacija puta, te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom trakom zbog sanacije kolovoza na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići-granica Republike Srpske/FBiH /Prisika/, put preko Kneževa, svaki dan od 7.00 do 18.00 časova.

Produžena je obustava saobraćaja za sva vozila na dionici regionalnog puta Razboj-Stanari-Rudanka zbog sanacije klizišta, a saobraćaj se preusmjerava na alternativne putne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

U toku je izgradnja pješačke i biciklističke staze uz magistralni put Rudice-Novi Grad zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, a izmjena ima i na dionici regionalnog puta Rača-Vršani radi regulisanja ulaza i izlaza vozila angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani zapad.

Zbog sanacionih radova biće izmijenjeno odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanaka-Doboj i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka. Radovi se izvode na spoju magistralnog i regionalnog putnog pravaca u naseljenom mjestu Rudanaka.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a izmjena ima i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje, dionica Podvrsnik-LJubinje, u toku je rekonstrukcija puta, te se saobraćaj odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja za vrijeme rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, a zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj se na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, zbog aktiviranih klizišta.

Zbog sanacije klizišta na regionalnom putu Kozarac-Vrbaška na snazi je zabrana saobraćaja za motorna vozila nosivosti veće od pet tona.

U FBiH je zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik, Bukvičko brdo, saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići.

Saobraćaj se odvija sporije tokom dana na magistralnim putevima Bugojno-Kupres Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko i Semizovac-Olovo, kao i na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, Kladanj iz smjera Olova, Stolac i Hadžiće.

Na graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina, Velika Kladuša i Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, dok na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 28. avgust
Naredni članakVRIJEME: Danas sunčano i toplo, poslije podne kiša