Servisne informacije

Putevi: Bez problema u saobraćaju

U Republici Srpskoj saobraćaj se na većini puteva odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, a jutarnja magla ponegdje smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima danas do 20.00 časova zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona na magistralnim putevima Vlasenica-Luke, Caparde-Karakaj, Karakaj dva- Vlasenica, te na regionalnim putevima Konjević Polje-Bratunac jedan, Bratunac tri-Drinjača, Zeleni Jadar-Bratunac jedan, Milići-Zeleni Jadar. 

Povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima, do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na putevima Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Živinice-Stupari-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija-Caparde. 

U toku je deminiranje na lokalitetima Deponija pijeska “Vijuš” i “Donji Klakar pet”, zbog čega dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Šamac, u periodu od 8.00 do 16.00 časova. 

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, u opštini Brod dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

Zbog sanacije klizišta, na auto-putu E-661 Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je postavljanje kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Režim odvijanja saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom. 

Zbog izradnje mini-hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

Zbog izgradnje istočnog tranzita u Banjaluci, obustavljen je saobraćaj u Krfskoj ulici, na dijelu od Ulice cara Lazara do Ulice patrijarha Arsenija Čarnojevića. 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk dva saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. 

U toku je i rekonstrukcija raskrsnice na magistralnom putu Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez, a vozila na ovoj lokaciji saobraćaju dosta usporeno. 

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacije, od juče se saobraća naizmjenično, jednom trakom. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja. 

Zbog bezbjednosnih razloga, na graničnom prelazu Brčko-Gunja zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse.

Foto: mondo.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close