Vijesti

PU Doboj: Tokom akcije alkotestirano preko 80% kontrolisanih vozača

Na području Policijske uprave Doboj u dane 03/04. i 04/05.07.2020. godine, provedena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 289 učesnika u saobraćaju, od čega su 234 alkotestirana.

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 45 vozača dok je devet vozača lišeno slobode.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova sankcionisano je šest vozača.

Zbog učinjenih drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sankcionisana su 84 učesnika u saobraćaju.

Obzirom da je upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, uz prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila i ostale faktore osnovni uzrok događanja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica, PU Doboj će i u narednom periodu sprovoditi niz akcija usmjerenih na pojačanu kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače motornih vozila da radi lične i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima, stanju puta i vremenskim prilikima, uz obavezno korištenje sigurnosnog pojasa.

Foto: vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close