Vijesti

PU Doboj o rezultatima rada za period januar-mart

Booking.com

Bezbjednosna situacija na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj bila je zadovoljavajuća za prva tri mjeseca ove godine. Rečeno je ovo na konferenciji za novinare dobojske policije.

Na području koje operativno pokriva PU Doboj za prva tri mjeseca evidentirano je ukupno 220 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, što je za 14,1% manje u poređenju sa istim periodom prošle godine. Koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela je oko 75%. Kada su u pitanju krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta dobojska policija samostalno je otkrila i rasvijetlila sedam takvih krivičnih djela.

-Radi se o tri krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi, dva krivična djela nepravilnog izdvajanja sredstava pravnog lica i dva krivična djela nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda. Podnesena su tri izvještaja protiv tri lica. Ovim krivičnim djelima ukupna pričinjena materijalna šteta, kao i ostvarena protivpravna imovinska korist iznose 3:575.000 KM – izjavio je Žarko Panić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Doboj.

Tokom prva tri mjeseca ove godine evidentirano je 220 saobraćajnih nezgoda što predstavlja povećanje za 6,5% u poređenju sa istim periodom lani. Najčešći uzroci saobaćajki bili su nepravilno kretanje kolovozom, neprilagođena brzina i oduzimanja prvenstva prolaza, a u 35 slučajeva vožnja pod uticajem alkohola. 

-Tokom 2019. godine dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom. U 2018. godini ih je bilo šest, znači bilježimo smanjenje za 50%. U ovim nezgodama smrtno su stradala tri lica, tako da imamo opet smanjenje od 50%. Smrtno su stradali  po jedan vozač i biciklista na području opštine Broda i jedan pješak na području opštine Dervente – izjavio je Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj.


Bezbjednosna situacija na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj bila je zadovoljavajuća za period od janauara do marta, ocijenio je načelnik PU Doboj Slobodan Radinković.

-Što se tiče javnog reda i mira stanje je zadovoljavajuće. Prisutan je pad za 0,9% Međutim, najvažnije je izdvojiti da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, koje bi posebno izazvalo osjećaj ugroženosti kod građana – rekao je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.

Iz dobojske policije su najavili da će u narednom periodu nastviti sa respresivnim aktivnostima  kako bi se unaprijedila bezbjednost učesnika u saobraćaju.

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close