Vijesti

PU Doboj: Lišeno slobode sedam lica od kojih je jedno policijski službenik Policijske uprave Doboj

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1,  27.09.2020. godine, lišili su slobode lica inicijala D.B., A.K., P.A., B.Ž., T.M., M.M. i I.A.,  svi iz Doboja, zbog osnova sumnje da su izvršila krivično djelo „Nasilničko ponašanje“ dok za lica inicijala P.A. i I.A. postoji i osnov sumnje da su izvršila krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“.   

Za prijavljena lica postoji osnov sumnje da su 27.09.2020. godine, oko 01, 15 časova, u ulici Cara Dušana u Doboju, u vidnoj namjeri da se fizički obračunaju spriječeni od strane pripadnika naše Uprave, nakon čega su lica inicijala I.A. i P.A. fizički nasrnula na policijskog službenika. Prethodno je Policijskoj stanici Doboj 1 prijavljeno da se u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Doboju čuje galama, nakon čega su na lice mjesta upućene sve raspoložive patrole. 

            U službenim prostorijama alkotestirana su sva lica i sva  podvrgnuta testitranju na prisustvo opojnih droga u organizmu, prilikom čega je utvrđeno da je lice inicijala A.K. pozitivno na prisustvo opojnih droga u organizmu, kod lica inicijala P.A. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0, 76 g/kg, kod lica inicijala T.M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1, 08 g/kg, kod lica inicijala B.Ž. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0, 76 g/kg i isto je odbilo da se podrvgne testiranju na opojne droge i kod lica inicijala M.M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0, 91 g/kg i za isto je izvršenim testiranjem utvrđeno da je pozitivno na prisustvo opojnih droga u organizmu.

            Imajući u vidu da je lice inicijala I.A. policijski službenik Policijske uprave Doboj, načelnik  naše Uprave je navedenog policijskog službenika suspendovao iz MUP-a RS  te je  Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Republike Srpske uputio zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

            Dalje mjere i radnje se preduzimaju u saradnji sa nadležnim tužilaštvom.

Foto: vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close