High Tech

Prva Škoda Kamiq sišla sa proizvodne trake (FOTO)

Prvi model nove Škode Kamiq sišao je sa proizvodne linije u fabrici u Mladoj Boleslavi. Kompaktni gradski SUV-kompletirao je Škoda SUV portfolio.

Poslije modela Kodiaq i Karoq, treći po redu je novi model Kamiq Škoda SUV za evropsko tržište i kombinuje prednosti SUV-a kao što su viši klirens i povišen položaj sjedišta sa agilnošću kompaktnog automobila.

Serijska proizvodnja novog gradskog SUV počela je u glavnoj fabrici u Mladoj Boleslavi. Uz najnovijeg člana Škode tu se prave i modeli Octavia, Fabia, Scala i Karoq.

Za nas je početak proizvodnje za svaki novi Škoda model uvijek poseban trenutak. Tokom proteklih nekoliko mjeseci, uradili smo sve pripreme u proizvodnji i logistici da uspješno pokrenemo novi Kamiq model u segmentu gradskog SUV-a. Uvjereni smo da će u tipičnom Škoda stilu model Kamiq takođe impresionirati naše klijente sa odličnim kvalitetom i mnogo praktičnih mogućnosti”, rekao je dr Majkl Oeljeklaus, iz odbora za proizvodnju i logistiku Škoda Auto.

Škoda je uložila oko 100 miliona evra u proizvodnju ovog modela u Mladoj Boleslavi. Proizvodna linija za MKB27 platformu je adaptirana sa novim alatima.

U pogonima za farbanje i finalnu montažu, napravljene su fundamentalne promjene da bi se svaki dan proizvelo po 400 novih Kamiq modela.

Sa ukupnom dužinom modela od 4.241 mm, Kamiq nudi veliku količinu prostora za sve putnike i prtljag.

Zahvaljujući savremenim sistemima za pomoć i izbor efikasnih, štedljivih motora i najnovijim online povezivanjima, što savršeno odgovara zahtjevima mlađe, urbane ciljne grupe.

Nudeći novi gradski SUV isključivo sa pogonom na prednje točkove, Škoda zadovoljava želje kupaca u ovom segmentu vozila u pogledu vožnje.

Foto: Škoda Auto promo

Izvor: B92


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close