Vijesti

Proslavljena krsna slava grada

U Doboju je danas povodom krsne slave grada -Preobraženja Gospodnjeg služena Sveta liturgija, obavljen je čin lomljenja slavskog kolača, te priređen slavski ručak.
Gradonačelnik Doboja Obren Petrović rekao je da je nakon katastrofalnih poplava iz 2014. godine u Doboju svaka naredna godina bila sve bolja, te da su obnova i razvoj grada sve vidljiviji.

Petrović je zahvalio građanima koji su nakon poplava pomogli Gradskoj upravi kao i lokalnim političkim strankama u jedinstvu i slogi što je, kako navodi, stvorilo mogućnosti da se grad sanira i obnavlja.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić, koji je i kum slave grada, očekuje da će, nakon što su u najvećoj mjeri sanirane štete poplava, Doboj postati dobro mjesto za život svih ljudi.

Sveštenik Jovan Mihajlović poželio je da ovoj lokalnoj zajednici krene nabolje, a gradonačelniku i saradnicima poručio da rade na promjenama da život u ovom gradu bude bolji i perspektivniji.

Današnjoj manifestaciji prisustvovali su i predstavnici u Savjetu ministara BiH Boris Jerinić i Predrag Jović, kao i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa ovog područja.

Foto: Aleksandar Petković

Izvor: agencije

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close