Vijesti

Pronađen i uklonjen zasad sa 50 kilograma stabljika indijske konoplje

dragalovci-fajlU sklopu akcije „Plantaža 2016“ policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i Policijske stanice Stanari, 10.10.2016. godine pronašli su  i uklonili  zasad na kojem je uzgojeno 396 stabljika   indijske konoplje, ukupne težine 50 kilograma i 200 grama.

U mjestu Dragalovci, opština Stanari, na proplanku u šumi koja se nalazi na ostrvu između rijeka Mala Ukrina i Velika Ukrina nalazio se zasad na kome je uzgojena indijska konoplja visine od 30 do 110 cm. Na licu mjesta pronađen je i oduzet pribor za koji se sumnja da je korišten za uzgoj, kao i hemijski preparati za prehranjivanje biljaka.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj, 11.10.2016. godine izvršen je pretres kuće koju koristi G.K. na području opštine Stanari, prilikom čega je pronađena i oduzeta papirna vrećica sa tragovima osušene biljne materije koja po svojim morfološkim osobinama odgovara opojnoj drogi „marihuana“, ukupne težine 156,203 grama. Tokom pretresa pronađen je i oduzet pištolj u čijem se okviru  nalazilo 8 metaka, dva okvira za pištolj sa ukupno 18 metaka, 91 metak različitog kalibra i četiri prazna okvira za automatsku pušku.

Uklonjene stabljike indijske konoplje i osušena biljna materija koja asocira na opojnu drogu „marihuana“ biće proslijeđene na vještačenje.

Nad G.K. je izvršena kriminalistička obrada. Po dokumentovanju, protiv navedenog lica Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ i krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Saopštenje CJB Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close