KulturaVijesti

Promocija romana “Vajar” Svetozara Savića

U četvrtak, 8. septembra 2016. godine, održaće se promocija romana „Vajar“ Svetozara Savića iz Podgorice.

Roman je 2015. godine bio nominovan za prestižnu književnu nagradu Meša Selimović ispred Udruženja  književnika Crne Gore.  O knjizi će govoriti mr Milun Lutovac.

Promocija će se održati u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu sa početkom u 20 časova.

O autoru:

Dr Svetozar Savić rođen 1962. godine. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Magistarsku i doktorsku tezu (tema: Autohtone crnogorske sorte vinove loze) odbranio je na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu. Član je Odjeljenja za poljoprivredu u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti (CANU), profesionalni je član Međunarodne asocijacije enologa i vinogradara.  Autor je brojnih stručnih  radova i  knjiga.

Pored struke, bavi se i književnošću. Kako sam kaže  za razliku od nauke, njoj ne smeta siromaštvo. Vajar je njegov  drugi roman. Prvi su kratke priče u formi romana,sa simboličnim naslovom – Ljetopis jednog badanja.

***  ***  ***

U petak, 9. septembra 2016. godine u velikoj sali  Centra za kulturu i obrazovanje održaće se akademija posvećena egzodusu Srba Vozuće. Akademiji će prisustvovati državni vrh Republike Srpske kao i političari iz Srbije (ministarski nivo).

Akademija počinje u 16 časova.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close