Vijesti

Prohodnost zadovoljavajuća, vidljivost dobra

Saobraćaj se jutros na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvom kolovozu, vidljivost je dobra, a prohodnost zadovoljavajuća, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Na dionicama na kojima se izvode radovi, saobraćaj je regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i prilagode vožnju stanju i uslovima na putu.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac kroz selo Brestvo. Planirano je da radovi traju do 31. decembra.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za saobraćaj je zatvorena petlja “Mahovljani”, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka.

Vozačima, pogotovo onima koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju “Aleksandrovac”.

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac na području mjesne zajednice Ada zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, u dužini od 800 metara.

Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne i kanalizacione mreže zbog čega je do 1. septembra izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik. Zbog radova na istom projektu do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u naseobini Lišnja. Izmjena će biti na snazi svakim danom od 7.00 do 19.00 časova, osim nedjelje.

Na istom putnom pravcu na lokalitetu Puraći zbog izgradnje vijadukta iznad magistralnog puta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno se saobraća i na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj. Na tom dijelu u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Radovi se izvode na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnog puta Šekovići-Donje Caparde vozila saobraćaju jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Stari Ugljevik-Glavičice, Nevesinje-Berkovići, Ukrina-Vijaka, Karanovac-Mitrovići, Gornja Vijaka dva-Razboj, te Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva gdje će saobraćaj privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding “Drinatrans” iz Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog deminiranja terena radnim danima aktuelne su obustave saobraćaja na dionicama Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, te Kotor Varoš-Obodnik u mjestu Rujevica, te u mjestu Kladari Donji kod Broda i na radilištu Jabučić Polje, na regionalnom putu Orline-Doboj Novi.

U Federaciji BiH završeni su radovi na magistralnom putu Sarajevo tranzit, tako da ovom dionicom ponovo saobraćaju sve kategorije vozila, te je na snazi zabrana kretanja teretnih vozila kroz grad.

Povremene polučasovne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su do 15.00 časova na magistralnom putu Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama na kojima su aktuelni radovi Čapljina-LJubuški, Nemila-Topčić Polje, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most, kao i na magistralnim putevima na području Gračanice, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Izvor: amsrs, bihamk

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close