Vijesti

Pripreme za obilježavanje Vaskrsa u JU „Dom za starija lica Doboj” Doboj

Korisnici usluga JU „Dom za starija lica Doboj” Doboj na Preslici pripremaju se za obilježavanje najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. U ovoj ustanovi tradicionalno svake godine na Veliki petak organizuju farbanje jaja, kako bi u skladu sa običajima proslavili ovaj najveći hrišćanski praznik. Ove godine jaja im je donirala Gradska organizacija Crvenog krsta.

Korisnici Doma jaja su ofarbali i išarali, te polijepili sličice. Zadovoljni su kako su na kraju ispala. Sad se spremaju za nedjelju i obilježavanje Vaskrsa.

-Povodom Vaskršnjih praznika danas na Veliki petak Aktiv Crvenog krsta iz Doboja na čelu sa Mihajlom Arsenićem, došao je nama danas u posjetu i donirao nam određeni broj jaja. Mi se ovdje u Domu kao što vidite pripremamo za Vaskrs, danas imamo farbanje jaja što spada u redovne okupacione aktivnosti sa našim korisnicima. U nedjelju ujutru Vaskrs obilježavamo po tradiciji, za doručak korisnicima dijelimo jaja i organizujemo tucanje jajima, a popodne imamo svečani ručak za naše korisnike. Oni se tada svečano spreme, slušaju muziku, razgovaraju itd. Mi trenutno imamo oko 40 korisnika, što je i kapacitet naše ustanove – izjavio je Mladen Lukić, direktor JU „Dom za starija lica Doboj” Doboj.

Osim što tradicionalno doniraju jaja za Vaskrs dobojskom Domu za starija lica povodom ovog praznika Crveni krst iz ovog grada pomaže i drugim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

-Mi tradicionalno posjećujemo Dom za starija lica na Preslici, kao i naš podmladak iz Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić” Doboj. Mi smo danas ovdje obezbijedili jaja za sve korisnike, kao i voće da se osvježe. Iskoristio bih priliku, da svim građanima pravoslavne vjeroispovjesti čestitam praznik Vaskrs i da ga provedu u zdravlju i veselju. Takođe, čestitam i svim korisnicima ove ustanove Vaskrs sa željom da ga provedu u najboljem raspoloženju. Mi smo obišlii još i naša starija lica koja su u stanju socijalne potrebe, koja nisu u mogućnosti sebi da kupe jaja, niti da si bilo šta priušte za ovaj praznik. Podijelili smo im pakete, tako da i oni sebi mogu nešto da pripreme povodom Vaskrsa – rekao je Mihajlo Arsenić, Crveni krst, Doboj.

Dom za starija lica na Preslici trenutno broji 40 korisnika. Osim Vaskrsa u ovoj ustanovi kažu obilježavaju i druge praznike.

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close