Vijesti

Pripravnički staž za djecu poginulih boraca

Oko četrdeset pripravnika sa visokom stručnom spremom, iz kategorije porodica poginulih boraca odradiće pripravnički staž u administrativnoj službi i preduzećima čiji je osnivač Gradska uprava. Oni će tako u narednom periodu steći uslove za polaganje državnog ispita i zaposlenje.

„ Sljedeće sedmice biće raspisan konkurs za prijem radnika-pripravnika sa visokom stručnom spremom. Skupština grada je na jednoj od svojih sjednica donijela Odluku o prijemu stotinu pripravnika.Prioritet u zapošljavanju odlučili smo da damo djeci iz porodica poginulih boraca“ rekao je gradonačelnik Obren Petrović, koji je danas razgovarao sa pripravnicima.

Pripravnici koji su ušli u ovaj program zapošljavanja kažu da je ovo prilika da dođu i do stalnog zaposlenja. Neki su kažu godinama tragali za poslom. Jedan od njih je i Darko Trifunović iz Osječana, koji je prije četiri godine diplomirao na Saobraćajnom fakultetu u Doboju, smjer drumski i gradski saobraćaj.

„Ovo je za mene velika stvar. Zahvaljujući gradonačelniku i Gradskoj upravi, nakon četiri godine me čeka posao.Nadam se da je ovo početak mog radnog vijeka, koji će potrajati“,  kazao je Trifunović.

Priliku da odradi pripravnički staž dobila je i Biljana Mitrović , koja je završila Medicinski fakultet u Banjoj Luci, stomatološki smjer.

„Sa gradonačelnikom smo vodili otvoren razgovor. Mislim da ćemo na kraju biti svi zadovoljni. Zahvalna sam gradonačelniku što nam je dao priliku da se zaposlimo, i drago mi je što nismo zaboravljeni da strane našeg grada“, istakla je Mitrovićeva.

Na Javni poziv pristiglo oko 180 prijava.Od tog broja njih četrdeset je sa VSS. Pripravnici će biti raspoređeni na radna mjesta u skladu sa pozivom koji su izabrali, objasnio je gradonačelnik.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close