Vijesti

Prijem za džudistkinju Anamariju Brkić

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković   upriličio je svečani prijem za džudistkinju kluba „Ozren“ iz Doboja Anamariju Brkić, koja je prošlog vikenda osvojila bronzanu medalju na seniorskom Balkanskom prvenstvu.

dzudo-petrovoIstičući da je opština Petrovo ponosna na sve mlade sportiste koji svojim uspjesima na najbolji način predstavljaju sredinu iz koje dolaze, Petković je poručio da će opština i ubuduće pružati podršku vrijednim i uspješnim sportistima.
„Anamarija je naše gore list, džudistkinja koja je svoje prve korake u ovom sportu napravila upravo u Petrovu. Ovom prilikom uputio sam joj čestitke i uručio skroman novčani poklon, te se nadam da će joj ovaj gest biti dodatni motiv za rad i još bolje rezultate“, istakao je Petković.

Ova osamnaestogodišnja djevojka džudo trenira od svoje devete godine, a danas je nosilac majstorkog crnog pojasa 1. DAN. Kao članica BH reprezentacije, jedina je džudistkinja iz Republike Srpske koja je osvojila medalju na ovom Balkanskom prvenstvu.
„To je moj najveći uspjeh u džudou do sada, a ovoj medalji prethodila je bronza osvojena na kadetskom Balkanskom prvenstvu prošle godine“, rekla je Brkićeva.

Anamarijin trener je njen otac Rade, koji je ovom sportu posvećen skoro cijeli svoj život i koji ističe da do ovakvih uspjeha, posebno u džudou kao olimpijskom sportu, nije lako doći. Naprotiv, potreban je višegodišnji uporan i predan rad i treniranje, ali i značajna materijalna sredstva neophodna za učešće na takmičenjima.
„Načelniku opštine Petrovo zahvaljujem za podstrek za budućnost, za naš rad, jer je izdvajanjem i vremena za prijem ali i novčanih sredstava, pokazao da mi nismo sami, da su uspjesi našeg kluba prepoznati i s radošću dočekani u opštini Petrovo“, rekao je Rade Brkić.

Anamarija Brkić osim što je odlična sportistkinja, odlična je i učenica Medicinske škole.

Lani je proglašena za najbolju sportistkinju grada Doboja.

Tekst i foto: Slađana Mitrović-Lazarević

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close