Vijesti

Prijem prvoligaša kod gradonačelnika

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović upriličio je prijem za fudbalere dobojske „Sloge“  povodom osvajanja prvog mjesta u Drugoj ligi Republike Srpske .

Fudbaleri „Sloge“ prošlog vikenda savladali su gradskog rivala Želju rezultatom 3:1 i tako krunisali sezonu u kojoj su osvojili prvo mjesto. Mitar Lukić šef stručnog štaba je rekao da je pobjeda rezultat rada domaćih snaga, odnosno igrača koji su ponikli u omladinskim selekcijama dobojske Sloge.

-Prvo smo se borili za opstanak jer je Sloga bila u teškoj situaciji u proteklom prvenstvu. Već naredne sezone smo postavili cilj koji je bio osvajanje prvog mjesta u Drugoj ligi. Jurišali smo ka tom cilju,  i na kraju smo uspjeli da ga izvedemo sa snagama koje smo okupili, a koje su stasale u ovom fudbalskom klubu, istakao je Lukić.

Ulazak dobojskih fudbalera u Prvu ligu Republike Srpske nagradio je i prvi čovjek grada. Gradonačelnik Obren Petrović mladim fudbalerima podršku je obećao i u narednom periodu.

-Imamo u planu da sa privratnicima i igračima organizujemo donatorsku večeru, kao i da formiramo Udruženje navijača. Siguran sam u dobre rezulate ovog kluba i u narednom periodu, rekao je gradonačelnik na prijemu sa fudbalerima.

Zlatko Spasojević predsjednik kluba rekao je da je ovaj tim od počekta sezone vjerovao u pobjedu. Zahvaljujući Upravi kluba koja je bila jedinstvena i koja je to prenijela na članove stručnog štaba,  Sloga je uspjela da se plasira u viši rang, istakao je Spasojević. On je dodao da dobojske fudbalere čeka naporan rad u narednom periodu.

-Očekuje nas u narednom periodu jaka Liga od 12 klubova, koji su uglavnom provoligaši. Moraćemo tražiti pojačanja, kada je u pitanju i kvalitet i kvantitet jer smo u ovoj sezoni imali dosta kratku klupu, naveo je Spasojević.

Fudbalski klub „Sloga“ i ove godine biće domaćin  Memorijalnog fudbalskog turnira “Dimitrije – Mito Kresoja”, koji će biti održan za vikend.

Novinar: Bojana Lugonjić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close