Vijesti

Pretučen inspektor, prebačen u Dom zdravlja

DOBOJ – Republički vodni inspektor pretučen je danas tokom službene kontrole kod privrednog subjekta “Rašo” d.o.o. u Osječanima kod Doboja, saznaju “Nezavisne”. Inspektor je, kako ističe naš izvor, zadobio povrede i trenutno se nalazi na Odjeljenju hirurgije u Domu zdravlja Doboj, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Nezavisne nezvanično saznaju da je u pitanju inspektor Dragan Despotović.

Iz Republičke uprave za inspeksijske poslove potvrdili su da se incident dogodio kada su tri republička vodna inspektora, u okviru redovnog inspekcijskog nadzora, danas trebala da izvrše kontrolu uređenja vodotoka i eksploatacije šljunka.

“Dolaskom inspektora na lice mjesta, od kojih je jedna inspektorica, radnici koji su zatečeni nisu dozvolili vršenje kontrole već su prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuli na inspektore”, rečeno je za iz Republičke uprave za inspeksijske poslove.

Dok je jedan od inspektora pokušavao da spriječi incident, lica koja su zatečena na mjestu događaja nasrnula su na drugog inspektora i nisu dozvolili inspektorici da pozove policiju.

“Povrijeđeni inspektor je službenim automobilom prebačen u Dom zdravlja u Doboju, a o događaju je obaviještena policija”, navodi se u saopštenju.

Republička uprava za inspekcijske poslove očekuje da da će pripadnici MUP-a RS preduzeti sve potrebne mjere u cilju sankcionisanja napadača, jer napad na službeno lice, kako napominju, predstavlja krivično djelo.

“Podsjećamo da ovo nije prvi put da su inspektori izloženi napadima. Bilo je slučajeva gdje su inspektori fizički napadnuti, gdje su im otimani mobilni telefoni, skidani točkovi sa automobila, pa čak i ekstremnih situacija gdje su im životi bili ugoroženi prijetnjom vatrenim oružjem”, ističu iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Bez obzira na prijetnje, kako poručuju, oni će i dalje da rade svoj posao i nikome neće da dozvole da vrši pritisak na inspektore.

“Očekujemo od drugih nadležnih organa da preduzmu mjere u cilju zaštite naših službenika, kao i od predstavnika poslodavaca i sindikata da pruže podršku inspektorima na terenu”, istaknuto je u saopštenju.

 

Izvor: nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close