Vijesti

Predstavnici RS u Briselu o poljoprivredi i ruralnom razvoju

BANJALUKA, Predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske učestvuju danas u Briselu na prvom sastanku Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između EU i BiH, na kome se diskutuje o temama iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, te ribarstva.

Iz resornog ministarstva saopšteno je da, u skladu sa usaglašenim i usvojenim dnevnim redom i dokumentom za diskusiju, predstavnici nadležnih institucija razgovaraju sa predstavnicima Evropske komisije i o sprovođenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, o fitosanitarnim i veterinarskim pitanjima, te o bezbjednosti hrane.

„Ovo je prvi sastanak Pododbora koji se održava nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i BiH, a nakon održavanja prvog sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između EU i BiH, održanog 17. decembra prošle godine“, navodi se u saopštenju.

U koordinaciji Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, na sastanku Pododbora učestvuju i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

 

Izvor: capital, agencije

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close