Vijesti

Predstavnici EUKOM-a u posjeti Doboju

Predstavnici Evropske komande američkih snaga EUKOM posjetili su danas Doboj. Monitoring tim obišao je projekte koje su finansirali u ovom gradu.

Po završetku radnog sastanka sa komandom američkih snaga u Evropi , načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Doboja, Slađan Jović je  podsjetio da je EUKOM finansirao izgradnju Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju i obnovu dječijeg obdaništa u Starom gradu. Jović je rekao da je EUKOM u ova dva projekta uložio preko milion dolara.

-Razgovarali smo i o drugim projektima, koji bi u narednom periodu trebalo da budu realizovani u našem gradu. Jedan od njih je obnova OŠ. „Sveti Sava“ . Za taj projekat EUKOM bi trebao obezbijediti oko 600 hiljada maraka, rekao je Jović.

Major Kris Obrajan rekao je da su  utvrdili kvalitet realizovanih projekata kako bi sačinili izvještaj za rukovostvo u Evropskoj komandi .

-Željeli smo da potvrdimo kvalitet izvedenih radova na osnovu čega ćemo sastaviti  izvještaj u kojem ćemo da obavijestimo naše rukovodstvo u Evropskoj komandi koje radi na projektu humanitarne pomoći , na koji način se provode projekti, i na koji način se mogu odobravati dalja sredstva za realizaciju određenih poslova, naveo je Kris.

On je dodao da će u izvještaju biti uključena i informacija grada o značaju tih projekta za lokalnu zajednicu.

EUCOMU znak zahvalnosti za pomoć koju su pružili gradu Doboju, posebno nakon poplava iz 2014. godine predstavnicima Eukoma uručen je amblem grada Doboja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close