Vijesti

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske posjetio Doboj

Narodna skupština Republike Srpske i grad Doboj će ubuduće još uže sarađivati, rekao je prvi čovjek grada Doboja, koji se zahvalio predsjedniku Parlamenta Srpske na ovoj prvoj zvaničnoj posjeti nakon prijevremenih izbora održanih u mjesecu februaru. Gradonačelnik Doboja i predsjednik Narodne skupštine RS razgovarali su na sastanku o zakonima koji se donose u Parlamentu Srpske, a tiču se lokalnih zajednica.

-Mi ćemo u narednom periodu preko naših poslanika i u saradnji sa predsjednikom Narodne skupštine RS, upućivati određene inicijative prema NSRS, gdje ćemo tražiti da se donesu najbolja zakonska rješenja, koja će biti u interesu svih građana lokalnih zajednica. Mislim, da je današnja posjeta, posjeta svim građanima Doboja – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Riječi je bilo i o kapitalnim projektima ,koji se uz pomoć Vlade Srpske realizuju na području grada Doboja.

Projekti koji se rade u Doboju dobiće nesumnjivo svu podršku I logistiku od strane Vlade Republike Srpske uz saradnju sa lokalnom vlašću koja zna šta hoće i šta treba. Od vremena kada je Doboj bio u jednoj teškoj situaciji, poslije velikih poplava, Vlada Republike Srpske je ovdje prisutna i nastavićemo tim putem uz saradnju sa novim gradonačelnikom. Vjerujem, da će Doboj svakim danom biti prepoznatljiv po svojim specifičnostima – rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NSRS.

Čubrilović je čestitao Jeriniću na ubjedljivoj pobjedi ostvarenoj na prijevremenim izborima za gradonačelnika, što je prema njegovim riječima ujedno i pokazatelj kako sinhronizacija lokalne i republičke vlasti može da doprinosi razvoju jedne sredine, a to su, dodao je, građani prepoznali dajući podršku ideji zajedništva.

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close