Vijesti

Pravda za Davida: “Ostajemo ovdje“!

Na banjalučkom Trgu Krajine i večeras su se okupili građani 77. put, tražeći pravdu i istinu za nastradalog Davida Dragičevića.

”Istina je surova, a pravda za nadležne će biti još surovija”, rekao je večeras Davor Dragičević na Trgu Krajine u centru Banjaluke i dodao da još ništa nije dobio od njih.

Davor je ponovio da je saučesništvo u ubistvu veći zločin od ubistva.

“Saučesništvo u ubistvu je teži oblik od ubistva, kazna za ovo krivično djelo je predviđena do 45 godina zatvora”, rekao je Dragičević.

Ponovio je da, ako ne bude riješeno Davidovo ubistvo da oktobarskih izbora, da se oni neće ni održati.

”Hvala svima što mi svako veče ovdje dajete snagu da dođem do istine i pravde. Svemu dođe kraj, tako će i njima doći”, poručio je Dragičević.

Davor je zahvalio i svim novinarima koji svako veče prate okupljanje.

Zahvalio je i gradu Beču i svim ljudima koji su juče bili tamo na trgu. Posebno se zahvalio mladim koji tamo studiraju, a koji su to sve organizovali.

”Nikada neću zaboraviti vaše riječi, Davore mi te volimo, volim i ja vas i sve ovdje. Mučitelji i ubice su pripadnici MUP-a, iako su u toj instituciji većina pošteni i dobri ljudi. Svim mučiteljima poručujem da ovo nije vaša privatna država. Ovo je naše i mi ništa nećemo rušiti”, naglasio je Dragičević.

Pozdravio je i sve koji su sinoć učestvovali u “Obojenoj revoluciji”.

”Gospodo narodni poslanici, ako vam je stalo do istine i pravde oslobodite se straha i 19. juna na sjednici NS RS dignite ruke, da djeca i mi više ne budemo ubijani”, poručio je Dragičević.

Kao i svako prethodno veče, građani su pozvani na mir i dostojanstvo.

(BN)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close