Sport

Poznati svi učesnici SP za odbojkašice

Svjetska odbojkaška federacija saopštila je da su poznate 24 reprezentacije učesnice Svjetskog prvenstva 2022. godine u konkurenciji odbojkašica.

Na Svetskom prvenstvu će igrati Holandija i Poljska, organizatori, Srbija, svjetski prvak, Italija i Turska( CEV), Kina i Јapan (AVC), Kamerun i Kenija (CAVB), Brazil i Kolumbija (CSV) i Dominikanska Republika i Portoriko (NORCECA), predstavnici Kontinentalnih konfederacija i SAD, Rusija, Njemačka, Belgija, Koreja, Bugarska, Kanada, Tajland, Argentina, Češka i Kazahstan na osnovu FIVB rang liste.

 FIVB je najavio da će datum i mesto žrijeba uskoro biti objavljeni.

Odbojkaška federacija Holandije saopštila je da će se otvaranje šampionata, polufinale, meč za treće mjesto i finale odigrati u Arnemu na fudbalskom stadionu Gerledom.

Saopšteno je da će se utakmice SP odbojkašica igrati i u Apeldornu i Roterdamu, kao i da će naknadno biti određena još tri grada domaćina u Holandiji.

SP 2022. u konkurenciji odbojkašica odigraće se u Holandiji i Poljskoj, a predloženo je da se takmičenje odigra od 23. septembra do 8. oktobra, a tačan termin će naknadno biti potvrđen, kao i gradovi domaćini u Poljskoj.

Foto: FIVB

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close