Vijesti

Poziv za usluge mentoringa prema japanskoj metodi

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Srpske objavila je javni poziv za sprovođenje standardizovane usluge mentoringa za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u Republici Srpskoj, koji je otvoren do 28. juna.

Pravo učešća na javnom pozivu za pružanje mentoringa imaju mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici koji su registrovani na teritoriji Republike Srpske, imaju izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa, te ne obavljaju djelatnost u okviru vojne industrije i ne organizuju igre na sreću, saopšteno je iz Agencije. 

“Usluga mentoringa je besplatna, a namijenjena je mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima koji se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga s ciljem da se kroz pružanje sveobuhvatne i blagovremene podrške podstakne razvoj i smanjenje broja neuspješnih preduzeća”, navodi se u saopštenju. 

Proces mentoringa odvija se prema metodologiji Agencije razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju. 

Metodologija određuje korake koje stručno lice – mentor sprovodi u direktnom kontaktu i radu sa odgovornim licem preduzeća /određeni broj časova/ u prostorijama korisnika. 

U procesu mentoringa proučava se aktuelno poslovanje, razlozi trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj, kao i najvažniji potencijali za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik usluge pripremaju plan ili projekat razvoja. 

Iz Republičke agencije su napomenuli da zainteresovani kandidati podnose prijavu u dvije kategorije – novoosnovana mala i srednja preduzeća i preduzetnici ne stariji od tri godine od dana objavljivanja javnog poziva, te mala i srednja preduzeća i preduzetnici stariji od tri godine. 

Javni poziv i drugi prateći obrasci za prijavu dostupni su na sajtu Agencije www.rars-msp.org. 

Foto: RTV Doboj

Izvor: SRNA/Agencija za razvoj MSP Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close