Vijesti

Poziv za dostavljanje potvrde o redovnom školovanju

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske pozvao je korisnike porodične penzije da dostave potvrdu o redovnom školovanju do 23. oktobra.
U Fondu navode da je riječ o obavezi za 3.567 djece na redovnom školovanju i studentima starosne dobi do 26 godina.

Korisnici porodične penzije sa prebivalištem u Republici Srpskoj potvrdu o redovnom školovanju treba da dostave u najbližu poslovnicu Fonda PIO, a korisnici van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi isplata penzije mogla biti nesmetano nastavljena.

O obavezi dostavljanja potvrde o školovanju korisnici porodične penzije obaviješteni su i porukom na čeku o isplati penzije za avgust i septembar.

Iz Fonda navode da se u slučaju nedostavljanja potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku smatra da se dijete koje je korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate penzije.

“U okviru zakonskog postupanja i sprovođenja trajne akcije `Stop prevarama do penzije pošteno` Fond će za dostavljene školske potvrde izvršiti provjeru kod fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta”, najavljeno je iz Fonda PIO.

Izvor: agencije

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close