Vijesti

Poziv za dostavljanje potvrde o redovnom školovanju

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske pozvao je korisnike porodične penzije da za djecu dostave potvrdu o redovnom školovanju kako bi se isplata penzije vršila redovno i bez prekida.

Za 1.132 djece srenjoškolskog uzrasta od 15 do 19 godina rok za dostavljanje potvrde o redovnom školovanju bio je 23. septembar. Ovi korisnici porodične penzije, koji to do sada nisu učinili, pozivaju se da potvrdu dostave Fondu u naknadnom roku do 23. oktobra.

Korisnici porodične penzije koji su studenti, od 19 do 26 godina, a takvih je 1.935, potvrdu o redovnom školovanju trebaju da dostave do 24. novembra.

– Time je za mjesec dana produžen prvobitno određeni rok za dostavljanje potvrde 22. oktobar, zbog promjene akademskog kalendara za visokoškolske ustanove usljed epidemije virusa korona – saopšteno je iz Fonda.

Fond PIO pozvao je korisnike porodične penzije da blagovremeno dostave školsku potvrdu u najbližu poslovnicu Fonda za korisnike sa prebivalištem u Republici Srpskoj.

Za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla vršiti redovno.

O obavezi dostavljanja potvrde o školovanju Fond je korisnike obavijestio i pisanom porukom na čeku prilikom isplate penzije za avgust i septembar.

– Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku predstavlja da se dijete, korisnik porodične penzije, više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate penzije – navodi se u saopštenju.

U okviru zakonskog postupanja, za dostavljene školske potvrde Fond PIO zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close